Grupp: Huvudforum

IMINT upp 25% när enpetare köpte på 48,80

0
Ogilla!
102
Gilla!
2016-05-24 17:30:54

Plötsligt fanns det inte en enda aktie till salu.

Allt som fanns köptes upp. Jag har aldrig sett något liknande förut...

Alla större block slukades.

Köparna är tyngre och köper allt som finns i volym och till vilka kurser som helst.

0
Ogilla!
91
Gilla!
2016-05-24 18:53:11

0
Ogilla!
99
Gilla!
2016-05-24 21:11:21

Givetvis var en stor av dagens uppgång beroende av att valberedningen föreslår nyval av Katarina Bonde till styrelsens ordförande. Katarina(Teknisk Fysik, liksom vd Andreas L) har varit knuten till Imint som rådgivare under den första tiden som noterat bolag. Hon är i dag styrelseledamot i bl.a. Fingerprint Cards, Mycronic och Micro Systemation och styrelseordförande i Opus Group och Propellerhead Software. Förutom dessa och andra engagemang(bl.a. 6:e AP-fonden) i Sverige, har Katarina också engagemang i Silicon Valley-området och andra delar av det amerikanska näringslivet. Hon har haft roller som VD, styrelseordförande och VP of Sales för flera riskkapitalfinansierade företag i Seattle från 1992 till 2004.

Just kopplingen till riskkapitalbolag och nätverket är intressant.

Klipper och klistrar: "Även Henrik Sund kommer att sitta i styrelsen för IMINT. Han är Vice President i Telia Company och har mångårig erfarenhet av IT- och telekommarknaden bl.a. från Telia Sonera, Nokia, Tieto och Cap Gemini. Henrik har bl. a varit ansvarig för Globala produkter och tjänster inom TeliaSonera Group. Henrik har såväl omfattande operativ erfarenhet som erfarenhet från olika styrelseuppdrag.

Dessutom ett antal organisationsförändringar i utvecklingsorganisationen på huvudkontoret i Uppsala. Var Johan Svensson har anställts som produktchef för Vidhance Mobile(IMINT:s internationella varumärke). Johan Svensson har en civilingenjörsexamen i Teknisk fysik från Umeå universitet och kommer närmast från GE Healthcare där han haft olika ledande utvecklingsroller samt expertroller inom optik och sensorteknik. Hans tekniska erfarenhet, ledaregenskaper, förståelse för större bolags processer samt kompetens inom foto- och video innebär stora fördelar i förhållande till kundernas och deras slutanvändares krav och önskemål. - Jag är glad och stolt över att få chansen att vara med och forma Imints framtid. Att gå från ett stort företag som GE till ett litet företag som Imint känns kontrastrikt och spännande. Det finns en stor potential i Imints ambition att förändra vad som kan göras med video i våra telefoner, säger Johan Svensson.

Utvecklingsteamet förstärks även med Patrik Malm som närmast kommer från Elekta Instruments AB där han har arbetat som mjukvaruutvecklare. Patrik Malm är doktor inom bildanalys från Uppsala universitet och har en civilingenjörsexamen från Linköpings universitet, utökad med ytterligare studier i datorvetenskap vid Uppsala universitet.

Imint har även kontrakterat Mikko Alanko , en senior agent som får ansvar för affärsutveckling i Asien. Alanko har över femton års erfarenhet av försäljning och affärsutveckling inom mjukvarulicensiering för liknande bolag i Asien och tillför ett starkt kontaktnät inom software imaging. Mikko var med och byggde upp Scalado. Mikko har ett enormt nätverk i Asien var Scalado vände sig mot exakt de kunder IMINT adresserar. Scalado gjorde affärer med dessa företag i många år och en stor del av Scalados framgångar kan tillskrivas Mikko. Scalados CAPS finns integrerat i mer än 1 miljard mobiltelefoner över hela världen och köptes upp av Nokia 2012." Då leddes Scalado av Håkan Persson nuvarande vd i Precise, så världen är liten ?

HELA IMINT(ca: 30personer) fullständigt kryllar av extremt kunniga, erfarna och välutbildade personer. De ovan nämnda är bara ett urval. Övriga anställda i stort sett bara civilingenjörer och akademiker tillsammans kommer de att bilda ett väldigt starkt team!

Något jag lärt mig under alla år, är att se till den samlade kunskapen i ett företag. EN bra rekrytering kompenserar krasst sett, många medelmåttor. Ett framgångsrikt bolag byggs enbart upp i den mån de anställda har en bra kompetens,

Och IMINT har det!

0
Ogilla!
99
Gilla!
2016-05-24 21:41:29

Mitt förslag: kan vi inte försöka begränsa oss till en, eller max två, trådar om Imint?

Blir bara rörigt annars.

Kram.

0
Ogilla!
100
Gilla!
2016-05-24 22:25:47

Jodå, Vader. Tänkte på det efter att jag skrev ovan. Det började med att jag skrev om varför Imint drog iväg iväg, efter det rann det på...

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.